Wednesday, January 13, 2010


Tere, head lugejad. Oleme avanud Indrekuga ühise blogi "Hari oma aeda" ning siin on meie esimesed mõtted, mida vahetasime selle blogi teemadel. Avaldame need, et ka Teile natuke aimu anda tulevastest sissekannetest ja blogi sisust.

MIDA ME SELLE BLOGIGA TAOTLEME?
Alul tahtsime tutvustada oma kogemust ja arusaamist waldorfpedagoogikast, seda eelkõige läbi isikliku kogemuse ja isiklike muljete. Rääkida kõigest positiivsest ja mitte peita negatiivset. Tahtsime nendega, kes waldorfpedagoogikast midagi ei tea, või vähe teavad, jagada oma arusaamasid.

Siis muutusime pisut ahnemaks ja otsustasime, et proovime kõneleda kõigest, mis on seotud alternatiivpedagoogikaga. Mitte et meil oleks midagi akadeemilise hariduse või tavapärase koolimudeli vastu. Siiski arvame, et tulevik on nende päralt, kes õpivad rõõmuga, kes õpivad teistmoodi, kui täna.

KUIDAS ME KIRJUTAME?
Nii ausalt ja hästi, kui oskame. Kindlasti ka humoorikalt. Vähe teooriat ja palju praktikat. Üritame rääkida terviklikke lugusid.

Meie põhiline arusaam, mis puudutab igasugust blogimist: blogimine on võimalus anda ühiskonnale lisaväärtust.

KELLELE KIRJUTAME?
Mitte ainult neile, kes midagi ei tea, vaid ka neile, kes tahavad meelde tuletada oma kogemusi seoses waldorfiga. Ja nagu öeldud, me üritame rääkida terviklikke lugusid. Hea lugu... no tõstke käsi, kes ei armasta häid lugusid.

KUI JUTT LÄHEB WALDORFPEDAGOOGIKA PEALE, KAS SIIS ON TEGEMIST WALDORFPROPAGANDAGA JA STEINERI ÜLISTAMISEGA?
Nii ja naa. Kindlasti on meie suhtumine positiivne. Aga räägime ka jamadest.

Pealegi, Eestis on praeguse seisuga inimeste peas hulk waldorf-teemalisi kinnistunud eelarvamusi. Nende murenemist sooviksime kindlasti mõjutada.

MIKS KIRJUTAME VARJUNIMEDE ALL?
Teate, inimesed seostavad näod ja nimed kohe mingi hetkehoiakuga, millest on raske vabaneda. Me sooviksime vältida lugejate eelnevat häälestatust. Jätame niikuinii oma kirjatükkidesse palju lahtiseid otsi ja jälgi, mille järgi meid saab leida, jfgi.

KUI TIHTI SISSEKANDED ILMUVAD?
Kord nädalas, kolmapäeviti. Kirjutame kordamööda.

2 comments:

  1. suurepärane foto tüüpilisest ninanokkimisest koolis.
    Kes on autor? Tundub, et tegemist on väga profi fotograafiga...

    ReplyDelete
  2. Autor on siiani veel tundmatu ja algaja, aga vaata potoploog.blogspot.com, seal on tema fotosid veel.

    ReplyDelete